آیا کریسمس جشنی مذهبی است؟ آیا این جشن، ریشه در اعتقادات ناب مسیحیت دارد؟ اختلاف نظر مسیحیان در زمان برگزاری این جشن چه معنایی دارد؟ یهودیان در این میان چه نقشی دارند؟ برای رازگشایی از چگونگی ورود پاگانیسم به مسیحیت با گزارش ویژه مشرق همراه شوید .

گروه گزارش ویژه مشرق؛ کلمه پاگان در مسیحیت به ‌معنای کافر، مشرک و دور از دین ‌است. ادیان پاگانی به ادیان چند خدایی پیش از مسیحیت اطلاق می شود که در زمان ظهور مسیحیت رقیبی جدی برای مسیحیت محسوب می‌شدند. پیروان این ادیان به پرستش الهه های یونانی و رومی، مصری و دیگر خدایان اساطیری می پرداختند. مسیحیت سعی در براندازی این کیش ها داشت و توانست در بسیاری از مناطق به پیروی از آن ها خاتمه دهد. اما در مناطق دور افتاده پیروان این ادیان بر سر اعتقادات خود باقی ماندند؛ در قرون وسطا به طور مخفی به حیات خود ادامه دادند و هم اکنون نیز طرفدارانی در برخی مناطق دارند. با این وجود بنا به مصالح تاریخی خود برخی از زعمای کلیسا تعدادی از نمادها و رسم و رسوم پاگانیستی را با تعاریف جدیدی در دنیای مسیحیت حفظ کرده و گاهی حتی به آنها رنگ و لعاب مذهبی نیز دادند؛ که البته مورد قبول تمامی فرقه های مسیحی قرار نگرفت و هم اکنون نیز این اختلافات ادامه دارد.

 

سمبل های به جا مانده از بت پرستان پاگانیست در اروپا

یکی از مهمترین سمبل های پاگانیسم که در شهرهای مختلف دنیای مسیحیت برافراشته شده است ابلیسک ‌ها هستند. ابلیسک نمادی از آیین شرک آلود پرستش خدایان مصری و درخواست یاری و جاودانگی از آنهاست که توسط برخی رهبران کلیسا و نیز لژهای فراماسونری در دنیای مسیحیت پراکنده شده است. برای مثالصحن کلیسای اعظم سنت پیتر در واتیکان و محوطه کاخ سفید آمریکا دارای ستون ‌هایی با رأس هرمی‌ شکل است که در واقع نمادهای شرک آلودی از ادیان باستانی مصر هستند. یکی دیگر از میراث های به جا مانده از پاگانیست ها برای دنیای مسیحیت جشنی است که آن را امروزه با نام جشن کریسمس می شناسیم که ریشه در آیین ها و اعتقادات باورمندان به چندخدایی در زمان های پیش از ظهور مسیحیت دارد و بخشی از کلیسا بنا به مقتضیات زمانی سعی در مطرح کردن آن به صورت یک آیین مذهبی مسیحی داشته است.


در آیین های پاگانیستی خورشید و الهه های مربوط به آن که متولی تغییر فصل ها بودند؛ جایگاه ویژه ای داشتند.

هم اکنون این جشن از رنگ مذهبی عاریه ای مورد اصرار کلیسا در قرن های اخیر فاصله فراوانی گرفته و به نظر می رسد به دلیل اصراف های اقتصادی فراوان حول و حوش آن به گونه ای به همان مفهوم کفر و الحاد پاگانیستی ذاتی خود بازگشته است. همچنین طی مناقشه ای که در سال 2000 در مورد مذهبی یا غیر مذهبی بودن جشن کریسمس در آمریکا رخ داد؛ دادگاه عالی این کشور این رسم مسیحی را به صورت یک ایین سکولار معرفی کرد و بدین ترتیب کریسمس بیش از پیش از مذهب مسیحیت فاصله گرفت.


پاگانیسم و جشن کریسمس

کریسمس جشنی است که در برهه ای از تاریخ برخی از رهبران کلیسا آن را به تولد مسیح گره زده و به آن رنگ مذهبی دادند. اصولا رهبران مسیحیت در دو قرن نخست میلادی مخالف اعلام جشن و شادمانی به مناسبت سال روز تولد بزرگان دینی خود، از جمله مسیح، بودند. آنها معتقد بودند که برپایی جشن تولد یک آیین پاگانیستی است و کیش مسیحیت نباید از رسم و رسوم مشرکین الگو برداری کند. در طرز تفکر مومنین عیسوی آن دوره، روز واقعی تولد و زندگی بزرگان دینی روز شهادت و پیوستن ایشان به جهان آخرت بود نه روزی که از مادر زاده شده بودند. به همین دلیل منشا دقیق انتخاب روز ۲۵ ماه دسامبر به عنوان روز میلاد عیسی مسیح از نظر تاریخی مبهم بوده و مشخص نیست که از چه زمانی مسیحیان برای میلاد مسیح جشن و پایکوبی به راه انداخته اند. زیرا که حتی در انجیل های چهارگانه نیز برای تولد عیسی مسیح هیچ تاریخی ذکر نشده است. به نظر می رسد پس از مرگ رهبران اولیه مسیحیت در دو قرن نخست، بالاخره تلاش برای شکل و شمایل مذهبی دادن به آیین های برافتاده پاگانیستی برای جذب مومنین جدید به آیین مسیحیت نتیجه داده و ابتدا روز مشخصی برای تولد عیسی مسیح تعیین شده است.

هیچ کدام از انجیل ها تاریخ تولد عیسی مسیح را مشخص نکرده اند.

از این رو می بینیم که برای نخستین بار در سال ۲۲۱ پس از میلاد است که در نوشته ‌های سکستوس ژولیوس افریکانوس، 25 دسامبر به عنوان روز تولد مسیح ذکر شده و رفته رفته در بخش بزرگی از دنیای مسیحیت مورد قبول واقع شده است. در مرحله بعد نیز بدون وجود مزاحمینی مانند مومنین سرسخت اولیه این روز به شیوه پیروان ادیان شرک آلود قبل از ظهور مسیح به عنوان روز جشن برای نکوداشت میلاد عیسی مسیح تعیین شده است. انتخاب 25 دسامبر به عنوان زادروز عیسی مسیح و برپایی جشن و سرور در آن روز در اوایل قرن چهارم مورد حمایت کنستانتین امپراتور روم که به پدر کلیسا مشهور است واقع شد و بدین ترتیب آیین کریسمس بیش از پیش در دنیای مسیحیت تثبیت گردید.

اسقف اعظم ارامنه آرداک مانوکیان در کتاب «جشن‌های کلیسای ارمنی» می‌نویسد: «درباره تاریخ تولد عیسی آگاهی‌ های دقیق و موثقی در دست نیست. انجیل ‌ها نیز در این باره آگاهی ‌های ناچیزی می‌دهند. هیچ منبعی هم در دست نیست که با آن بتوان تاریخ دقیق میلاد مسیح را نشان داد. تا سده چهارم میلادی، همه مسیحیان میلاد مسیح را روز ششم ژانویه جشن می ‌گرفتند، امّا در این سده، کلیسای کاتولیک رم تصمیم می‌ گیرد که روز تولد عیسی مسیح را در 25 دسامبر جشن بگیرند».

در منابع دیگر کریسمس شکل مسیحی شده جشن «روز تولد خورشید شکست ناپذیر» در امپراطوری رم ذکر شده است که به عنوان نماد زایش خورشید و اتمام زمستان برگزار می شده است. این جشن نیز یک آیین شرک آلود بوده است که در آن رومیان هر ساله از ۱۷ تا ۲۵ دسامبر برای تشکر از سیاره کیوان یا خدای کشت و زرع به جشن و شادخواری مشغول می شدند. میترائیسم یا آیین پرستش ایزد در ایران باستان از دیگر ریشه های کریسمس مسیحی ذکر شده است که در آن در 25 دسامبر مردم انقلاب زمستانی را با شرکت کردن در مراسمی به بهانه میلاد الهه میترا جشن می‌گرفتند و رومیان فراوانی نیز ایرانیان را در این جشن همراهی می کردند. به طور کلی به نظر می رسد نوید آغاز بهار و گذر زمستان برای تمامی آیین های چند خدایی پیش از مسیحیت به نوعی با شادی و جشن همراه بوده است.

در تحلیل چگونگی عقب نشینی زعمای مسیحی در قرون اولیه در مورد به کارگیری رسم و رسوم پاگانی باید گفت به احتمال قوی این کار برای جذب پیروان ادیان شرک آلود به آیین مسیحیت انجام شده است. در واقع کلیسای کاتولیک با تعیین روز ۲۵ دسامبر به عنوان روز میلاد عیسی مسیح خواسته است به مراسم های زمستانه پیروان پاگانیسم در آن زمان، اعم از معتقدان به خدایان رومی و یونانی و میترا و نیز ادیان باستانی مصر که همگی به طور متفق القول جشنی زمستانی در کیش خود داشته اند؛ معنا و مفهوم مسیحی داده و بر پیروان خود بیافزاید. با این حال اختلافاتی که در مورد تاریخ برگزاری جشن میلاد مسیح بین عیسویان وجود دارد نشان دهنده آن است که این سیاست کلیسا مورد تایید تمامی رهبران و مومنین مسیحی نبوده و مخالفت هایی نیز وجود داشته است. هرچند نه به شدت مخالفت های دو قرن اول.

بسیاری از اعضای کلیسای کاتولیک رم و پیروان آیین پروتستان، کریسمس را در روز ۲۵ دسامبر جشن می گیرند. برخی از مسیحیان ارتودوکس در روسیه، اوکراین و فلسطین جشن کریسمس را در روز ۷ ژانویه برپا می کنند و ارامنه نیز به طور منحصر به فردی روز میلاد مسیح را در ششم ژانویه جشن می‌گیرند. 

بر این اساس، بیشتر مسیحیان غربی هستند که 25 دسامبر را به عنوان روز تولد مسیح به رسمیت شناخته اند؛ اما مسیحیان ارتدوکس شرق، ششم ژانویه را برای جشن میلاد پیامبر خود، به رسمیت می شناسند. اختلافات بر سر جشن های کریسمس در جهان مسیحیت گاهی به مناقشات بزرگی منجر شده است. مثلا در انگلستان در دوران حکومت کرومول در اواسط قرن هفدهم میلادی، پیوریتن ‌ها که اعتقادات مسیحی محکمی دشاتند با جشن‌ گرفتن کریسمس به عنوان سنتی پاگانی و آمیخته با رسوم مشرکین مخالفت کردند و حتی پارلمان انگلستان مدتی جشن گرفتن کریسمس را ممنوع اعلام کرد.


کریسمس و فرصت طلبی یهودیان

یهودیان نیز در ایام زمستان دارای جشنی با نام حنوکا یا حنوکه یا عید اخلاص یا جشن روشنایی هستند که برخی از آیین های کریسمس مسیحی از این جشن یهودی برگرفته شده است. یهودیان درجشن حنوکا، روزی از زمستان را جشن می گرفتند که پس از آن، شمارش معکوس برای آمدن بهار آغاز می شد. این جشن 8 روز به طول می انجامیده که در هر روز آن شمعی روشن می شده است. روشن کردن شمع برای یادآوری نور و گرمای خورشید و آمدن بهار بوده است. این جشن تقریباً با ایام کریسمس هم ‌زمان است.

برخی از آیین های کریسمس مسیحی برگرفته از رسوم یهودی است.

افزایش تعداد مسیحیان و نیز گسترش و تنوع یافتن آیین های کریسمس که از هر جایی رسمی به خود می گرفت؛ نظر یهودیان را برای بهره گیری اقتصادی از این جشن به خود جلب کرد. بدین ترتیب هديه‌دادن در شب كريسمس و خوردن شيريني ‌هاي متنوع و رنگارنگ، در قرن نوزدهم ميلادي توسط تاجران يهودي در اروپا رايج شد.

یهودیان این جشن را فرصتی برای سرمایه گذاری قلمداد کرده و به حواشی آن افزودند و هم اکنون این جشن به عنوان یکی از محرکه های اقتصادی برای کمپانی ها و شرکت های طراحی مد و کارشناسان ایجاد تنوع در بازار محسوب می شود.

 

یهودیان از قرن نوزده به بعد با اهداف اقتصادی خاص خود به حواشی کریسمس افزودند.


کریسمس دیگر یک جشن مذهبی نیست

واژه کریسمس از دو بخش کریس و مس تشکیل شده که به معنای مراسم عشای ربانی در روز مسیح است. که بعدها به معنای «جشن مسیح» استعمال شده است. مردم بسیاری در آمریکای شمالی و جنوبی، اروپا، آسیا و دیگر مناطق جهان کریسمس را به عنوان مهم ‌ترین رویداد سالانه مسیحی جشن می گیرند.

این جشن از اوایل قرن بیستم میلادی به بعد به تدریج وجهه مذهبی خود را از دست داده و هم اکنون بیشتر به عنوان یک جشن غیر مذهبی برگزار می شود. به طوری که امروزه بحث غیر مذهبی شدن کریسمس یکی از بزرگترین دغدغه های رهبران کلیسا در دنیای غرب است. در سال های اخیر برخی سعی در حذف بخش "کریس" و درنتیجه پشتوانه مذهبی از عبارت کریسمس داشته اند.

 تابلوی تشویق مردم به حفظ واژه "کریس" در عبارت کریسمس که به این جشن معنای مذهبی می دهد.

نگاه غیر مذهبی آمریکایی ها به کریسمس در اواخر قرن بیستم منجر به مناقشه های قانونی شد. عده ای بحث هایی در مورد ماهیت کریسمس و شناسایی آن به عنوان یک جشن دینی یا سکولار به پیش کشیدند و به رسمیت شناختن کریسمس را به عنوان تعطیلات فدرال نقض قانون جدایی کلیسا و دولت در آمریکا دانستند. 

دادگاه عالی آمریکا در روز ۱۹ دسامبر ۲۰۰۰ تعطیلات رسمی و عمومی کریسمس را نقض کننده قانون جدایی دین از حکومت ندانست و اعلام کرد که این روز یک هدف کاملا سکولار و غیر مذهبی را مد نظر دارد. این رای دادگاه عالی به مذاق مسیحیان معتقد خوش نیامده است. هرچند آنان از تعطیل بودن کریسمس حمایت می کنند اما غیر مذهبی شناختن این روز را ضربه به کیش مسیحی می دانند. 

در سال ۲۰۰۵ عده ای از این مسیحیان آمریکایی تظاهراتی علیه سکولار اعلام شدن کریسمس به راه انداختند و اعلام کردند کریسمس با اهداف سکولار و برنامه های ضد مسیحی مورد تهدید واقع شده است. اما غرب بیشتر به تاثیر اقتصادی کریسمس اهمیت می دهد تا وجهه مذهبی آن.

 آنچه که امروز برای دنیای غرب اولویت دارد ابعاد اقتصادی کریسمس است.

برای مثال مردم آمریکا در سال 2011 میلادی 4/3 میلیارد دلار فقط برای درخت کریسمس هزینه کردند. این مقدار پول برای خرید 25 میلیون اصله درخت خرج شد و جالب توجه است که به رغم رکود اقتصادی در سالیان اخیر این رقم به بالاترین مقدار خود از سال 2007 به این طرف رسید.

در سال 2010 آمریکایی ها رقم 9/2 میلیارد دلار برای درخت کریسمس خرج کرده بودند. بخش زیادی از این درخت ها مصنوعی بوده اند که 80 درصد آنها از چین وارد آمریکا شد. امسال نیز بنا به گزارش های اولیه بیش از 30 میلیون اصله درخت کریسمس در آمریکا به فروش رفته است.

 عده ای از مسیحیان، بابانوئل یا سانتا کلاوس را یک شخصیت شیطانی می دانند

 که برای ضربه زدن به آیین مسیحیت مطرح شده است.

در سال‌هاي اخير دنیای رایانه نیز خود را به سفره کریسمس رسانده و توانسته است لقمه چربی برای خود دست و پا کند. خريدهاي اینترنتی، سرويس‌ هاي جالب و آگهي‌ هاي تبليغاتي ویژه سعی در افزودن به التهاب خرید شرکت کنندگان در جشن کریسمس را دارند. 

شرکت Apple در سال گذشته در یکی از محصولات خود نرم افزاری برای بابانوئل اینترنتی راه انداخته بود تا بچه‌ ها از نزدیک با او ارتباط برقرار کند و هديه ‌هاي کريسمس را سريع ‌تر دریافت کنند. در سال 2011 بيش از 60 نام دامنه با نام بابانوئل در آمریکا براي کريسمس ثبت شده بود و قيمت تبليغات اينترنتي کوچک در اين وب ‌سايت ‌ها بسیار گران بود؛ زیرا که تعداد بازديدکنندگان اين ‌سايت ‌ها هر سال افزايش چشمگيري پيدا می کند. برای مثال گردش مالي ‌سايت بابانوئلی www.santa.co.uk که نامه، کارت تبريک و DVD هاي هديه بابانوئل را به صورت اينترنتي مي‌فروشد در طی چند هفته جشن های کریسمس در سال 2011 حدود 130 تا 140 هزار پوند تخمین زده می شود.

 

سکولاریزه کردن جشن کریسمس، مورد اعتراض بخشی از مسیحیت جهان است.



منابع و مآخذ:


http://news.bbc.co.uk/2/hi/special_report/for_christmas/_new_year/pagan_christmas/37276.stm

http://www.europost.bg/article?id=6248

http://www.hope-of-israel.org/cmas1.htm

http://www.nj.com/morris/index.ssf/2012/12/keep_christ_in_christmas_after.html

http://www.martinfrost.ws/htmlfiles/christmas_secularisation.html

http://www.belcherfoundation.org/secularization_of_Christmas.htm

http://www.simpletoremember.com/vitals/Christmas_TheRealStory.htm

http://www.lasttrumpetministries.org/tracts/tract3.html

http://www.essortment.com/christmas-pagan-origins-42543.html

http://orthodoxinfo.com/praxis/theveil_christmas.aspx

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 28
  • در انتظار بررسی: 1
  • غیر قابل انتشار: 19
  • محمد حسین ۱۴:۰۲ - ۱۳۹۱/۱۰/۰۸
    0 1
    گزارش جالبی بود.مطالب این چنینی از دیگر ادیان هم بگذارید
  • مهدی ۱۴:۱۶ - ۱۳۹۱/۱۰/۰۸
    0 1
    خیلی قابل استفاده بود. دست شما درد نکنه.
  • رستم ۱۴:۱۷ - ۱۳۹۱/۱۰/۰۸
    0 0
    دستتون درد نکنه ولی خیلی گزارش به درد بخوری نبود... یا به کمبود سوژه خوردین یا تیم گزارش ویژه تغییری کرده..!
  • 300 ۱۵:۳۲ - ۱۳۹۱/۱۰/۰۸
    1 0
    حالا اين بد بختا يه نوروز درست كردن واسه خودشون شاد باشن، به اينم گير بدين.... كلا همه دنيا چيزن، فقط ما خوبيم.
  • علی ۱۵:۳۹ - ۱۳۹۱/۱۰/۰۸
    1 0
    عالی
  • albert ۱۵:۵۱ - ۱۳۹۱/۱۰/۰۸
    0 0
    درخت کریسمس رو فراموش کردید..
  • سید ۱۶:۳۷ - ۱۳۹۱/۱۰/۰۸
    0 2
    معرفی مختصر یکی از اولیای خدا یعنی حضرت آصف بن برخیا آصف بن برخیا ,کسی که تنها قطره ای از علم الکتاب را داشت کمتر از چشم بر هم زدنی تخت بلقیس را از سرزمینی به سرزمین دیگری آورد همچنین بدانیم کل علم الکتاب نزد ائمه ی بزرگوار است ---------------- آوردن تخت بلقیس بیشتر مفسّران در تفسیر آیه 40 سوره نمل كه به داستان حضرت سلیمان علیه السلام و ملكه سبأ پرداخته است ، از آصف ‌بن ‌برخیا نام برده ‌اند . شرح این داستان بر اساس آیات 38 تا 40 سوره نمل این گونه است: «حضرت سلیمان علیه السلام از یاران خود خواست كه پیش از وارد شدن ملكه سبأ، تخت او را در پیشگاه وى حاضر کنند. یكى از جنیان مجلس گفت : من آن را پیش از آنكه از مسند قضا ـ كه از بامداد تا ظهر ادامه داشته است ـ برخیزى، نزد تو مى ‌آورم و بر این كار نیرومند و امینم. حضرت سلیمان علیه السلام گفت: سریع ‌تر مى ‌خواهم».5 قرآن ادامه داستان را چنین بیان می کند: «قالَ الَّذی عِنْدَهُ عِلْمٌ مِنَ الْکِتابِ أَنَا آتیکَ بِهِ قَبْلَ أَنْ یَرْتَدَّ إِلَیْکَ طَرْفُکَ فَلَمّا رَآهُ مُسْتَقِرًّا عِنْدَهُ قالَ هذا مِنْ فَضْلِ رَبّی لِیَبْلُوَنی ءَ أَشْکُرُ أَمْ أَکْفُرُ وَ مَنْ شَکَرَ فَإِنَّما یَشْکُرُ لِنَفْسِهِ وَ مَنْ کَفَرَ فَإِنَّ رَبّی غَنِیٌّ کَریمٌ ؛ (اما) کسی که دانشی از کتاب (آسمانی) داشت، گفت: پیش از آنکه چشم بر هم زنی ، آن را نزد تو خواهم آورد ، و هنگامی که (سلیمان) آن (تخت) را نزد خود ثابت و پابرجا دید، گفت: این از فضل پروردگار من است، تا مرا آزمایش کند که آیا شکر او را بجا می ‏آورم یا کفران می‏ کنم؟! و هر کس شکر کند، به نفع خود شکر می ‏کند؛ و هر کس کفران نماید (به خویش زیان نموده است، که) پروردگار من، غنی و کریم است». ------- درود بر یاران امام خامنه ای یعنی:
  • ۱۶:۴۲ - ۱۳۹۱/۱۰/۰۸
    2 1
    گزارش بسیار خوبی بود.در مورد گزارش های ویژه شما از ته دل باید گفت "خدا قوت"
  • نمازي ۱۷:۲۷ - ۱۳۹۱/۱۰/۰۸
    2 2
    متاسفانه برخي غرب زدگان در ايران هم كريسمس را جشن مي گيرند
  • ۱۸:۵۹ - ۱۳۹۱/۱۰/۰۸
    0 1
    گزارشات تحقیقی شما بسیار ستودنی است. فرد یا افراد مناسبی را برای این کار انتخاب کرده اید که بار علمی و ارزش آموزشی سایت را به شکل چشمگیر ارتقا می بخشد.
  • املا ۱۹:۰۸ - ۱۳۹۱/۱۰/۰۸
    1 0
    اسراف نه اصراف
  • عیخپسع ۲۰:۲۸ - ۱۳۹۱/۱۰/۰۸
    0 2
    یهودی اینجا! یهودی اونجا! یهودی همه جا! ولی به امید خدا در آینده نه چندان دور به مدد آقا امام زمان(عج) و ملت ایران و شیعیان، دیگه باید بگیم یهودی هیچجا!
  • ۲۱:۵۷ - ۱۳۹۱/۱۰/۰۸
    1 0
    مشرق دیگه داری ازجشمم میفتی هر روز تخریب دیگه زدی رو دست کیهان
  • ۲۳:۰۳ - ۱۳۹۱/۱۰/۰۸
    0 0
    چرا یکی از عکس ها حذف شد؟
  • ۲۳:۰۵ - ۱۳۹۱/۱۰/۰۸
    1 1
    مشرق جون باز چیه؟!! چشم نداری شادی مردم رو ببینی؟؟!! حالا دلیل و تاریخش هرچی که هست؟!! جون عمه ت آخه گیر دادن به کریسمس هم شد کار؟!!
  • ۲۳:۱۲ - ۱۳۹۱/۱۰/۰۸
    0 1
    گزارش بسیار خوبی بود.در مورد گزارش های ویژه شما از ته دل باید گفت "خدا قوت"
  • ۰۹:۳۴ - ۱۳۹۱/۱۰/۰۹
    3 1
    چقدر راحت شایعه درست میکنید. به نظر من که حقیقت ندارد درضمن ایران تعداد زیادی مسیحی دارد. تازه اگر یک مسلمان جشن کریسمس بگیرد گناه کبیره که نکرده تهمت و افترا هم که نزده برای مردم هم تعیین تکلیف نکرده تو کوچه هم این کارو نکرده تو برو خود را باش.
  • یه سوال ۱۲:۱۸ - ۱۳۹۱/۱۰/۰۹
    0 0
    چرا گزارش ویژه هایپراستار رو برداشتین؟ نکنه بالاخره سیبیلتون چرب شد؟ ؛ )
  • احمد ۱۳:۳۹ - ۱۳۹۱/۱۰/۰۹
    1 1
    آقای ناشناس که میگه چرا گیر دادین به این چیزها اتفاقا باید اینها رو نوشت وخواند تا همین بلا رو سر دین و آیین ایرانی ما نیارن باید مواظب بود دین رو با خرافات و حرفهای کفر آمیز قاطی نکنن به خوردمون بدن
  • ۱۵:۴۱ - ۱۳۹۱/۱۰/۰۹
    0 0
    حذف کردند؟؟ چرا ؟؟
  • ناصر ۱۸:۳۸ - ۱۳۹۱/۱۰/۰۹
    0 1
    با سلام به مشرق و مشرقیون گرامی. گزارش جالب ولی کمی دیر بود. و اما بعد. داستان ولادت حضرت مسیح(س) درست و دقیقآ از حماسه امون فرزند خدای خدایان مصری اختباس شده است. حتی کلمه امین که ما در پایان دعاها از انها استفاده میکنیم از همین کلمه امون گرفته شده که اول به دین یهود وارد شده و از انجا به مسیحیت و سپس به اسلام وارد سده است. من بیش از 15 سال در اروپا تحقیق داشتم . انحراف در مسیحیت در بخصوص از قرن پنجم میلادی و در کنسیلیوم چهارم در رم(واتیکان) شتاب بیشتری بخود گرفت. تا قرن پنجم بیش از 270 انجیل وجود داشت(در اینده نزدیک انشاالله توضیح کامل انرا برای دوستان مشرقی را خواهم اورد). تمام این انحرافات با دسیسه های یهودیان خاورمیانه و اروپای جنوب غربی با نفوذ در درون دین مسیحیت را شتاب بیشتری دادن........ با تشکر ناصر از کیتو - اکوادور
  • ۲۳:۱۷ - ۱۳۹۱/۱۰/۰۹
    0 0
    گزارشات تحقیقی شما بسیار ستودنی است. فرد یا افراد مناسبی را برای این کار انتخاب کرده اید که بار علمی و ارزش آموزشی سایت را به شکل چشمگیر ارتقا می بخشد.
  • محمد ۱۰:۱۱ - ۱۳۹۱/۱۰/۱۰
    0 1
    اینو از اسم سیصدت معلومه چی میگی همه چیزن ..ما خوبیم بابا متلک مدرن فهیم
  • مهرابی ۱۴:۱۸ - ۱۳۹۱/۱۰/۱۱
    0 0
    گزارش تحلیلی نبود مثلا ادیان کامل کننده هم هستند بسیاری از رسوم ازیکدیگر گرفته میشود مسیح پس از یهود است و...
  • رهگذر ۲۰:۵۷ - ۱۳۹۱/۱۰/۱۱
    0 0
    خوب بود... خیلی خوب بود... عالی بود... در مورد دیگر ادیان به خصوص یهودی ها
  • ۲۳:۱۱ - ۱۳۹۱/۱۰/۱۱
    1 1
    یه متن به شدت بی ارزش و کینه توزانه.واقعا که
  • ۱۲:۲۲ - ۱۳۹۱/۱۰/۱۲
    1 0
    خیلی از عقاید ما مسلمونا هم بسیار نزدیک به دیگران از جمله یهودیا و مسیحیاست. اینکه واسه خودتون تحلیل کنید که مشکلی نداره اما حداقل از قطعیت مسئله مطمئن شید بعد بذارید تو تارنما. من خودم با رژیم اشغالگر قدس مخالفم اما بخاطر مخالفت هر چیزی رو به اونا نسبت نمیدم یادتون باشه همین توجه زیاد شما یاعث قدرت بیشتر اسرائیل میشه. تازه حالا که چی ؟ دارن جشن میگیرن دیگه. میدونی شب یلدا هم جشنی بسیار نزدیک به کریسمس هستش؟
  • سحر ۱۴:۱۳ - ۱۳۹۳/۱۰/۱۶
    0 0
    خیلی خوب بود

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس